Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Erdek ADD'den, Lozan kutlaması

Erdek ADD

Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi dernek binasında yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu Lozan Antlaşmasının 91. Yıldönümünde basın açıklaması yaptı.

Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi dernek binasında yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu Lozan Antlaşmasının 91. Yıldönümünde basın açıklaması yaptı.
Yapılan açıklamada, 24 Temmuz 1923 tarihinde İsmet İnönü'nün başkanlığında bir heyet tarafından imzalanan Lozan Antlaşmasının 91. Yılını coşkuyla kutladıkları, Lozan Antlaşması ile ülkemiz bağımsız ve eşit bir devlet olarak uluslararası topluma kabul edilmesi sağlanmıştır ifadelerine yer verildi.
Basın açıklaması şöyle sürdü: Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk ve diplomasi alanında onaylanması ve bir tapu senedi olan Lozan Anlaşmasının 91. yıldönümünü kutlamak için bir araya geldik. Lozan, İstiklal demektir, Lozan Çanakkale'de başlayan Anadolu halkının dirilişi bir ulusun yeniden doğuşu Türkiye Cumhuriyeti'nin kendine yaraşan onurlu yerini dünya tarihinde hak ederek alışıdır. Lozan, tarihte ilk kez emperyalizme karşı direnilerek kazanılmış, dünya kamuoyu önünde emperyalistlere onaylatılmış tarihsel, hukuksal ve uluslar arası bir belge, askeri ve siyasal bir zafer ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedidir. Emperyalizme karşı kazanılan ulusal bağımsızlık savaşımız ve Lozan Belgesi, Asya ve Afrika'da mazlum sömürge halklara esin kaynağı olmuş 20. yüzyıldaki bağımsızlık savaşlarına moral dayanak olmuştur.”
Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı